Rižoto s plodovima mora

by Domagoj Sever

Rižoto u nekoj morskoj verziji pripremam gotovo svaki tjedan, razlika su samo morski plodovi koje uspijem nabaviti. Kako sam kuhao u Opuzenu imao sam sreće da smo imali očišćene svježe kapelunge (koje su karakteristične za pješčano ušće Neretve) i volak.

Najbitnije je napomenuti da se rižoto na jednak način može pripremati sa svim morskim plodovima, razlika je samo u trenutku dodavanja morskih plodova u rižoto. Kapelunge i volak idu odmah na kratko poprženi luk jer su malo žilaviji, pa se tek kasnije dodaje riža. Ako imate mekanije kozice i dagnje, one se dodaju nakon riže, samo nekih 5-6 minuta prije kraja kuhanja. Od začina sam koristio samo motar, te Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora s prirodnim sastojcima, morskom soli i bez pojačivača okusa

SASTOJCI:

3 glavice luka

30 dkg morskih plodova

1 dcl bijelog vina

30 dkg Arborio riže (sadrži više škroba koji se oslobađa pri kuhanju i daje rižotu savršeno kremastu teksturu)

riblji temeljac

motar

maslinovo ulje

Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora

parmezan

PRIPREMA:

Na početku sitno nasjeckajte tri glavice luka, te kratko pržite na maslinovom ulju.

Dodajte kapelunge i volak, podlijte sa jednim decilitrom bijelog vina i miješajte dok vino ne ispari.

Dodajte rižu, te sve podlijte sa oko pola litre ribljeg temeljca. Pri kraju kuhanja dodajte motar, Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora, te parmezan.

Blog je napravljen u suradnji sa https://www.instagram.com/podravka_hrvatska/?hl=en i Konoba Pod Maslinom (facebook.com)

Arhiva Food – Domagoj Sever

0 komentar
25

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više