Rižoto s plodovima mora

by Domagoj Sever

Rižoto u nekoj morskoj verziji pripremam gotovo svaki tjedan, razlika su samo morski plodovi koje uspijem nabaviti. Kako sam kuhao u Opuzenu imao sam sreće da smo imali očišćene svježe kapelunge (koje su karakteristične za pješčano ušće Neretve) i volak.

Najbitnije je napomenuti da se rižoto na jednak način može pripremati sa svim morskim plodovima, razlika je samo u trenutku dodavanja morskih plodova u rižoto. Kapelunge i volak idu odmah na kratko poprženi luk jer su malo žilaviji, pa se tek kasnije dodaje riža. Ako imate mekanije kozice i dagnje, one se dodaju nakon riže, samo nekih 5-6 minuta prije kraja kuhanja. Od začina sam koristio samo motar, te Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora s prirodnim sastojcima, morskom soli i bez pojačivača okusa

SASTOJCI:

3 glavice luka

30 dkg morskih plodova

1 dcl bijelog vina

30 dkg Arborio riže (sadrži više škroba koji se oslobađa pri kuhanju i daje rižotu savršeno kremastu teksturu)

riblji temeljac

motar

maslinovo ulje

Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora

parmezan

PRIPREMA:

Na početku sitno nasjeckajte tri glavice luka, te kratko pržite na maslinovom ulju.

Dodajte kapelunge i volak, podlijte sa jednim decilitrom bijelog vina i miješajte dok vino ne ispari.

Dodajte rižu, te sve podlijte sa oko pola litre ribljeg temeljca. Pri kraju kuhanja dodajte motar, Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora, te parmezan.

Blog je napravljen u suradnji sa https://www.instagram.com/podravka_hrvatska/?hl=en i Konoba Pod Maslinom (facebook.com)

0 comment
4

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More