Tjestenina s pestom od gljiva

by Domagoj Sever

Izuzetno jednostavan recept za koji vam je potrebno samo 15 minuta kuhanja. Možete pripremiti veću količinu pesta od gljiva, te ga čuvati u staklenci i za neka druga jela.

SASTOJCI (za dvije osobe):

30 dkg tjestenine

5 dkg suhih vrganja i trubača

5 dkg oraha

5 dkg parmezana

maslinovo ulje

1 žičica Vegete Natur

PRIPREMA:

Štapnim mikserom izmiksajte suhe vrganje, trubače, orahe, parmezan, Vegetu Natur i maslinovo ulje dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Skuhajte tjesteninu, a na tavici minutu do dvije ugrijte izmiksani pesto. Na ugrijani pesto dodajte tjesteninu, te promiješajte.

Mi smo se malo poigrali i za one koji su ljubitelji mesa, pa smo na jednu porciju tjestenine dodali i komade ramsteka pečenog na roštilju i malo crnog tartufa.

Sličan recept možete napraviti i sa svježim gljivama, ali ih je potrebno prodinstati na luku, te naknadno sve izmiksati sa štapnim mikserom. Sve začine možete dodati prema vašoj želji.

Tjestenina s pestom od gljiva je kuhana u suradnji sa https://www.instagram.com/podravka_hrvatska/?hl=en i https://www.facebook.com/RestaurantDorinaPlomin/ Kršan

0 komentar
24

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više