Tjestenina s pestom od gljiva

by Domagoj Sever

Izuzetno jednostavan recept za koji vam je potrebno samo 15 minuta kuhanja. Možete pripremiti veću količinu pesta od gljiva, te ga čuvati u staklenci i za neka druga jela.

SASTOJCI (za dvije osobe):

30 dkg tjestenine

5 dkg suhih vrganja i trubača

5 dkg oraha

5 dkg parmezana

maslinovo ulje

1 žičica Vegete Natur

PRIPREMA:

Štapnim mikserom izmiksajte suhe vrganje, trubače, orahe, parmezan, Vegetu Natur i maslinovo ulje dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Skuhajte tjesteninu, a na tavici minutu do dvije ugrijte izmiksani pesto. Na ugrijani pesto dodajte tjesteninu, te promiješajte.

Mi smo se malo poigrali i za one koji su ljubitelji mesa, pa smo na jednu porciju tjestenine dodali i komade ramsteka pečenog na roštilju i malo crnog tartufa.

Sličan recept možete napraviti i sa svježim gljivama, ali ih je potrebno prodinstati na luku, te naknadno sve izmiksati sa štapnim mikserom. Sve začine možete dodati prema vašoj želji.

Tjestenina s pestom od gljiva je kuhana u suradnji sa https://www.instagram.com/podravka_hrvatska/?hl=en i https://www.facebook.com/RestaurantDorinaPlomin/

0 comment
2

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More