10 zanimljivosti o Maldivima koje možda niste znali

by Domagoj Sever

Jedna od najpopularnijih destinacija za odmor na svijetu, Maldivi, prekrasno je tropsko otočje koje se može pohvaliti bijelim pješčanim plažama i egzotičnim šarenim koraljnim grebenima. U nastavku donosim 10 zanimljivosti o Maldivima koje možda niste znali:

1. Na Maldivima nemaju riječ za živjeli. Kako ne piju alkohol zbog islamske vjere, onda ni ne postoji riječ zdravice. (Gostima u resortu dozvoljeno je točenje alkohola).

2. Maldivi su najravnija zemlja na svijetu, sa prosječnom visinom od 1.8m.

3. Psi su zabranjeni zakonom što objašnjavaju vjerom i uistinu nismo vidjeli niti jednog jedinog psa.

4. Plaže na Maldivima su bijele boje, ne sive ili žućkaste jer su nastale od koralja. Ovu vrstu pijeska ima samo 5% plaža na svijetu.

5. Ukoliko ponesete koralj kući, mogu vas ozbiljno kazniti na granici. Jako su rigorozni u kontrolama i zabranjeno je uzimati i pijesak.

6. Maldive čini 1266 otoka, od čega je 200 naseljeno.

7.  Stabla kokosa obrubljena oko bijelih pješčanih plaža imaju prosječnu starost od 100 godina. Drvo kokosovih palmi na Maldivima koristi se i za izradu tradicionalnih maldivskih čamaca – Dhonia

8. Na Maldivima možete plivati sa kitopsinom, najvećom ribom u oceanu koja može narasti do 20m!

9. Maldivi su dom čak 5 od 7 vrsta morskih kornjača koje postoje na svijetu. Možete ih sresti bilo kada šečući uz plažu.

10. Maldivi su poznati kao romantično utočište savršeno za medeni mjesec ali imaju i jednu od najviših stopa razvoda na svijetu od čak 50%. Prema UN-u, prosječni Maldivac mlađi od 30 godina može se razvesti dvaput ili čak triput.

Koja od ovih zanimljivosti vas je najviše iznenadila?

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
23

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više