Life on Mars Trail oduševio sve posjetitelje

by Domagoj Sever

Više od 1300 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta okupio je 6. Life on Mars trail održan u Metajni. Najljepša staza Mediterana prolazi nekim od najljepših i najsurovijih krajolika, koju stoljećima oblikuju bura i sol.

Rekordan broj natjecatelja okupio se u Metajni na otoku Pagu, a kako se približavao start, tako je i rasla atmosfera za koju se osim Marsovaca pobrinuo Infinity band. Natjecatelji su došli iz cijeloga svijeta, najviše iz Hrvatske i Slovenije, te čak 40-ak iz Kine.

Sudionici su mogli odabrati jednu od tri kružne staze

Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća, sreća se osmjehnula sudionicima, te umjesto najavljene kiše rastjerala oblake i pustila sunce da svojim zrakama okupa uvale i stijene, te stvori nezaboravne prizore.

Treking liga kao organizator utrke u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novalje napravili su sve da utrka kroz samo šest izdanja stigne do jedne od najcjenjenijih outdoor manifestacija. 

Start utrke

6. trail Life on Mars otvorili su gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

“Ovakvi su prizori najbolja nagrada za ono što radimo svih ovih godina. Naša strategija razvoja outdoor turizma očito ide u pravom smjeru kada iz godine u godinu broj natjecatelja raste. Naši natjecatelj nam se iznova vraćaju, a dolaze nam i novi, što nam je jasan pokazatelji u kojem smjeru trebamo ići i dalje”, rekao je Ivan Dabo.

“Čestitam organizatorima na sjajnom poslu koji su napravili, lijepo je vidjeti rekordan broj natjecatelja na jednoj ovakvoj manifestaciji. Ovo je pokazatelj koliko je važna sinergija turizma i sporta”, rekao je Tomislav Družak. 

Direktorica turističke zajednice grada Novalje Marina Šćiran Rizner posebno je ponosna na prve ovogodišnje goste i velik broj natjecatelja koji žele sudjelovati upravo ovdje.

life-on-mars-marina-sciran-rizner
Marina Šćiran Rizner

“Zaista smo ponosni na ovako uspješan event koji je otok Pag, Novalju i Metajnu postavio na kartu outdoora Hrvatske, te pokrenuo neke nove održive turističke smjerove. Life on Mars trail postao je svojevrstan turistički brend destinacije. Koliko je utrka popularizirala destinaciju i outdoor govori činjenica o svakodnevnim organiziranim pješačkim turama iz Hrvatske i svijeta, istaknula je Marina Šćiran Rizner.

Pag se još jednom pokazao kao odličan domaćin i mjesto koje spaja ljubitelje outdoora, putovanja, fotografije i dobre kuhinje.

Takvi su se prizori najčešće mogli vidjeti ovoga vikenda u Novalji, gdje je velik broj natjecatelja stigao dan ranije znajući da ovdje neće naći samo najljepšu stazu u Hrvatskoj i regiji.  Otok Pag nudi neke od specijaliteta koji će zadovoljiti i najistančanija nepca. Ne smijete propustiti kušati paški sir i skutu koja je upravo u ovo doba najbolja, a možete ju koristiti kao osnovu za slana jela i slastice. Kad govorimo o slasticama nikako nemojte propustiti šantolice (knedle) punjene skutom, sa slatkim vrhnjem i sirupom od jagode. 

life-on-mars-knedle-punjene-skutom
Šantolice (knedle) punjene skutom, sa slatkim vrhnjem i sirupom od jagode – Restoran Na Katine

Janjetina s gradela također je jedan od specijaliteta koji ne smijete propustiti kušati i garantiramo da vas neće razočarati posebno ako vam je miris janjetine ponekad preintenzivan.

life-on-mars-janjetina-s-gradela
Janjetina s gradela – Restoran Riva Novalja

Otok sira, soli, čipke, janjetine i bezbroj mogućnosti za zabavu i outdoor aktivnosti. Ovdje ćete naći sve što vam treba. Uz miris mora i soli, ovo je  savršena destinacija za odmor, rekreaciju i ozbiljno punjenje baterija. Posebno za one čiji apetiti prelaze granice monotonih odmora. 

life-on-mars-trail-pag-sir
Paška sirana d.d.

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
32

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više