Osvježena ruta i ograničeni broj kotizacija najbolja su pozivnica za novi Istria Wine&Walk

by Domagoj Sever

Još je samo deset dana ostalo do novog, osmog izdanja Istria Wine&Walk-a, prvog i najvećeg vinskog eventa ovog tipa u Hrvatskoj. Osvježeno izdanje ovog tradicionalnog okupljanja vinoljubaca na rasporedu je 13. svibnja u već tradicionalnoj organizaciji klastera sjeverozapadne Istre.

wine&walk vinogradi

Jedna od novosti koja će oduševiti sudionike je ta da je ovogodišnji Istria Wine&Walk osmišljen kao boutique event koji će posjetiteljima pružati sve čari opuštajućeg i intimnog eventa u prekrasnoj prirodi i ležernoj atmosferi. Kako bi doživljaj u potpunosti bio jedinstven organizator je odlučio ograničiti broj sudionika na 300 i time osigurati još posebnije iskustvo.

Da je napravljen ozbiljan iskorak u kvaliteti manifestacije bit će vidljivo i po tome što će sudionike na stazi dočekati jela vrsnih chefova renomiranih restorana poput Priske Thuring iz Stare škole, Ane Morgan iz restorana Morgan te Floriane Ružić iz Primizieby San Rocco, kao i sudjelovanje, uz već dobro poznate i nagrađivane vinare, vinarije Bastian koja pripada novoj vinskoj sceni sjeverozapadne Istre.

wine&walk-istra
Posjetitelji će uživati u gourmet specijalitetima čak devet lokalnih gourmet partnera

Tako će na stazi dugoj 10 kilometara sudionici na devet punktova degustirati ponudu: Bassanesea, Kozlovića, Frankovića, Claija, Benčića, Fiore vina, Cattunara, Bastiana i Veralde, a posebna pažnja bit će posvećena gourmet doživljajima i izradi jela koji će se savršeno sljubiti s istima. Posjetitelji će uživati u gourmet specijalitetima čak devet lokalnih gourmet partnera, među kojima će biti i jela s potpisom nekih od najboljih restorana sjeverozapadne Istre, već spomenute Stare škole, Konobe Morgan, restorana Food&Wine Primizia.

wine&walk-fuži-boškarin
Istarski fuži s boškarinom

„Ove smo godine dodatno podigli kvalitetu eventa, kako gourmet ponudom tako i novostima na stazi. Od novih punktova koji će stazu učiniti još atraktivnijom do raznih iznenađenja za posjetitelje koji će savršeno upotpuniti njihov cjelokupni doživljaj. Želja nam je omogućiti sudionicima jedinstveno iskustvo i upravo smo iz tog razloga prepolovili broj kotizacija. Cilj eventa je i dalje poticanje dolaska u destinaciju što Istria Wine&Walk uspijeva već niz godina“, istaknula je Michelle Pilat, direktorica Turističke zajednice Općine Brtonigla.

istra-dron
Pogled na prošlogodišnju prvu postaju i grad Buje u pozadini

Novosti u ruti bit će ugodno iznenađenje za stalne posjetitelje, ali i prilika da novi gosti na Istria Wine&Walku upoznaju neke od najljepših dijelova ove regije. Tako je novi punkt s predivnim pogledom niknuo kod vidikovca Kastanjari, najviše točke rute koja se ističe predivnim pogledom na Učku i Jadransko more. Novi punkt nalazi se i kod umjetničke Galerije Tigoru Donjim Baredinama, gdje će se moći pogledati i izložba, a nezaobilazne točke ove inspirativne šetnje kroz vinograde i maslinike bit će zasigurno jezerce u vinogradu, koji će oduševiti posjetitelje na samom početku, već kod trećeg punkta, kao i skriveni čarobni kutak u sjeni hrastova pokraj Škarlinskog potoka.

Vinske entuzijaste oduševit će noviteti u gotovo svim aspektima ovogodišnjeg Istria Wine&Walka, pa tako i sjedenje na balama sijena i odmor u ležaljkama na atraktivnim punktovima koji će idealno poslužiti za punjenje baterija, a kao uspomenu na ovaj savršen dan u prirodi dobit će na poklon platnenu torbu i piknik deku.

wine&walk-atmosfera

”Sjeverozapadna Istra je destinacija koja je prepoznata kao enološki i gourmet lider u ovom dijelu Europe. Uz jedinstvenu prirodu, ponuda lokalnih vinara i vrhunskih chefova privlači goste iz regije, ali i šire, u pred i posezoni. Kao najstariji event ovog tipa u Hrvatskoj, Istria Wine&Walk je najpoznatiji gourmet event u organizaciji Klastera sjeverozapadne Istre“, dodala je Pilat.

Informacije o prodaji kotizacija i sve novosti o manifestaciji pronađite na Facebook stranici eventa Istria Wine&Walk te službenoj web stranici Klastera sjeverozapadne Istre www.coloursofistria.com.

atmosfera

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
40

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više