Sedam čarobnih plaža na predivnom otoku Korčuli

by Domagoj Sever

Korčula je šesti najveći i drugi najnaseljeniji hrvatski otok koji nudi savršen spoj netaknute prirode, bogate kulturne baštine i dinamične gastro-enološke scene.

Poznat je po Moreški (viteškom plesu koji možete vidjeti samo na ovom prekrasnom otoku) i Marku Polu, čuvenom istraživaču i svjetskom putniku koji je navodno rođen u Korčuli.

moreska
Moreška

Otok na kojem je velik dio života proveo slavni Oliver Dragojević savršena je lokacija za provesti godišnji odmor, a prekrasne plaže koje možete pronaći na Korčuli samo su dodatni razlog da ga posjetite čim prije.

Žitna

Predivna uvala koja je lako dostupna (iznad plaže je parking) i nalazi se u blizini malog mjesta Zavalatica. Malena plaža je šljunčana, a na morskom dnu nalazi se pijesak. Zadnjih godina je u sezoni prepuna turista, a ne nudi nikakav dodatni sadržaja.

Žitna

Orlanduša

Smještena je na južnoj strani otoka i do nje ipak treba malo protegnuti noge. Ako volite plaže na kojima nema gužve, ovo je definitivno jedna od boljih lokacija za odmor na otoku.

korcula_orlandusa
Orlanduša

Bačva

Smještena u predivnoj osamljenoj uvali na južnim obalama otoka Korčule, udaljena je 13 km od grada Korčule. Do plaže vodi oko jedan kilometar duga, uska zavojita cesta.

korcula_bacva
Bačva

Vela Pržina

Najveća prirodna pješčana plaža u blizini Lumbarde, smještena u zaljevu i okrenuta prema otvorenom moru s predivnim pogledom na Lastovo. Zbog finog pijeska i plitkog mora idealna je za obitelji s djecom.

vela_przina
Vela Pržina

Pupnatska luka

Jedna od najpoznatijih plaža na otoku do koje možete doći asfaltiranom cestom i parkirati na parkingu uz samu plažu. Iznad plaže se nalaze dva restorana pa možete kušati i lokalne specijalitete.

Pupnatska_luka
Pupnatska luka

Vaja

Nalazi se u blizini mjesta Račišće. Do nje vodi strmi kozji put što jamči da i u špici sezone neće biti prevelike gužve, a posebno je vole lokalci.

korcula_vaja
Vaja

Pavja luka

Za kraj jedna od najnepristupačnijih plaža koje nudi Korčula, a do nje treba oko pola sata pješačenja. Oaza mira i jedna od lokacija koju preporučamo svima koji su željni istinskog odmora.

korcula_pavja_luka
Pavja luka

Domagoj Sever

0 komentar
50

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više