Nezaboravno jahanje konja u moru na otoku Braču

by Domagoj Sever
jahanje-konja-u-moru-naslovna

Ne zamišljate li svoj odmor provodeći dane izležavajući se na plaži, preporučamo vam jahanje konja u moru. Ekipa s Wild Brač ranča svoju ljubav prema životinjama spontano je pretvorila u posao, a o njihovom uspjehu najbolje govori gužva prilikom rezerviranja termina za jahanje.

Osim jahanja konja u moru možete odabrati i neku od tura terenskog jahanja (od prekrasnog vidikovca u masliniku; do Škripa, najstarijeg sela na otoku Braču ili do Donjeg Humca za srednje, te napredne jahače koji žele doživjeti kas i galop kroz jedinstvenu dalmatinsku prirodu).

Sam sam se uvjerio da za jahanje nije potrebno nikakvo predznanje već se potrebno samo prepustiti uputama stručne ekipe i uživati u nezaboravnom doživljaju. Jedino što bi mijenjali je dužina trajanja ture jahanja i produžili je, jer nam se činilo da je naše druženje proletjelo u trenu.

Ekipa je ljeti najčešće na turama u moru, a u ostalom dijelu godine većinu vremena provodi na ranču koji  je smješten neposredno iznad centra grada Supetra, veličine 9000m2 sa predivnim pogledom na Brački kanal i na grad Split.

Svi ljubitelji životinja, a posebno obitelji sa djecom mogu uživati u druženju s različitim životinjama na ranču, pa tako možete pronaći labudove, guske, kokoši, golubove prevrtače, paunove, vijetnamsku svinju, burske koze, pigmejskog mini jarca, ljamu, ženkicu divlje ovce(muflon), jelena običnog i jelena lopatara, konje, ponije, kuniće, zamorce, mačke i pse.

jahanje-konja-u-moru-domagoj-sever
Zanimalo nas je kako morska voda utječe ne konje i osjećaju li se ugodno u moru?

Ekipa nam je objasnila da morska voda ni na koji način ne utječe štetno na konje, da im godi temperatura mora jer ih ljeti hladi, a i sama kopita su prilagođena za hodanje konja po kamenju.

Jahanje konja u moru i kupanje, te posjet ranču su uz obaveznu prethodnu rezervaciju nekoliko dana ranije, te vam je na taj način zajamčena privatnost i termin samo za vas.

 “A horse doesn’t care how much you know until he knows how much you care.”Pat Parelli.

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
49

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više