Kako jedan “photo spot” može turističku destinaciju učiniti popularnijom

by Domagoj Sever

Turizam je danas više od običnog putovanja i posjećivanja poznatih mjesta. Putnici žele doživjeti nešto posebno, nešto što će ih ostaviti bez daha i što će dijeliti s prijateljima i obitelji na društvenim mrežama. U tom kontekstu, “photo spotovi” postaju jedan od bitnih faktora za privlačenje turista i promociju turističkih destinacija. Jedan od takvih primjera je npr. Biokovo Skywalk.

U današnjem digitalnom dobu, gdje se svaki korak bilježi i dijeli na društvenim mrežama, važnost vizualnog sadržaja i atraktivnih lokacija za fotografiranje postala je ključni faktor u promociji turističkih destinacija. Jedan od načina da se destinacija istakne i privuče veći broj posjetitelja je kroz stvaranje jedinstvenog “photo spota” – lokacije ili atrakcije koja je posebno dizajnirana ili prirodno atraktivna za fotografiranje. Ova pojava nije samo trend među mladima koji žele impresionirati svoje pratitelje na društvenim mrežama, već i snažan marketinški alat za promociju turizma.

Pozitivni učinci dobrog photo spota:

1. Besplatna promocija na društvenim mrežama.

Slike i videozapisi snimljeni na Skywalku postaju viralni na društvenim mrežama, dosežući širok krug ljudi diljem svijeta. Ovo besplatno oglašavanje privlači pažnju novih turista i potiče ih da posjete destinaciju kako bi doživjeli istu avanturu.

2. Povećanje turističke potrošnje.

Popularnost Skywalka dovodi do direktnog povećanja turističke potrošnje na lokalnoj razini. U konkretnom slučaju problem je ograničena pristupačnost cestom, pa se u ljetnim mjesecima znaju stvarati velike gužve.

3. Dodatna vrijednost destinaciji i raznolikost ponude.

Photo spot poput Skywalka daju dodatnu vrijednost turističkoj destinaciji. Ne samo da privlače ljubitelje prirode i avanturiste, već i one koji su zainteresirani za fotografiju i društvene medije. Posjetitelji se ne zadovoljavaju samo pogledom na krajolik, već dobivaju i jedinstvenu priliku za interakciju s okolinom na način koji je prije bio nezamisliv.

Biokovo Skywalk je savršen primjer kako jedan photo spot može povećati ponudu i turističku prepoznatljivost destinacije, čineći je popularnijom i zanimljivijom. Njegova sposobnost da stvori emocionalnu vezu s posjetiteljima i potakne ih na dijeljenje njihovih iskustava na društvenim mrežama čini ga neizostavnim dijelom iskustva posjeta Biokovu.

Prirodne ljepote također imaju svoju moć u privlačenju posjetitelja. Primjerice, nekad zapuštena plaža u gradu Y postala je globalno prepoznatljiva nakon što je jedan stjenoviti prolaz postao poznat kao “Fotografska Stijena”. Ova stijena, koja nudi savršeni okvir za zalazak sunca, privukla je fotografe i zaljubljenike u prirodu iz svih krajeva svijeta. Slike s ovog mjesta brzo su postale viralne na internetu, stvarajući snažan interes za posjet ovom gradu.

photo-spot-1

Stvaranje jednog takvog “photo spota” zahtijeva promišljeno planiranje i suradnju između lokalnih umjetnika, arhitekata te vlasti. Osim što pruža izravnu korist kroz povećanu turističku aktivnost i prihod, ovi projekti također imaju pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu, potičući umjetnost, kreativnost i zajedništvo.

Često možemo vidjeti kako jedan “photo spot” može transformirati turističku destinaciju, čineći je popularnijom i turistički zanimljivijom. Kroz kreativno osmišljene projekte poput “Skywalka” ili prirodnih atrakcija poput “Fotografske Stijene”, destinacije mogu privući veći broj posjetitelja i postati globalno prepoznatljive.

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
28

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više