Hrvatska, oaza sigurnosti koju turisti cijene

by Domagoj Sever

Prema izvješću Numbeo, globalne baze podataka o uvjetima života, Hrvatska je rangirana kao najsigurnija zemlja u Europi za samostalno hodanje noću. Osim što je Hrvatska prepoznata kao zemlja bogate kulturne baštine, predivnih prirodnih ljepota i gostoljubivih ljudi, također se ističe kao jedna od najsigurnijih destinacija na svijetu. Ovo postignuće dokaz je niske stope kriminala u zemlji i osjećaja sigurnosti koji stanovnici i turisti imaju. Prva tri mjesta po sigurnosti drže Hrvatska, Slovenija i Island, a sve tri zemlje mogu se pohvaliti iznimno niskom stopom kriminala.

Naša zemlja postaje sve privlačnija turistima koji traže sigurnije okruženje za svoje obitelji, a mogućnost uživanja u kasnonoćnoj šetnji bez straha je luksuz koji ne treba uzimati zdravo za gotovo. Prema različitim međunarodnim istraživanjima i indeksima sigurnosti, Hrvatska redovito zauzima visoke pozicije. Svjetski renomirane agencije poput Globalnog indeksa mira (Global Peace Index) i Svjetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum) ističu Hrvatsku kao jednu od najsigurnijih zemalja na svijetu.

Hrvatska – najsigurnija zemlja u Europi za hodanje noću – photo: Reddit

Važno je istaknuti da osjećaj sigurnosti koji Hrvatska pruža ne dolazi samo iz brojki i statistika, već i iz iskustava samih turista. Mnogi posjetitelji kao komparativne prednosti naše zemlje osim sigurnosti naglašavaju i visoke standarde medicinske skrbi te brzu reakciju hitnih službi, što im osigurava da se osjećaju sigurno čak i u slučaju zdravstvenih problema. Turisti također cijene i osjećaj dobrodošlice koji im pružaju lokalni stanovnici. Gostoljubivost i srdačnost Hrvata dodatno pojačavaju pozitivno iskustvo turista, čineći ih da se osjećaju kao kod kuće, čak i ako su daleko od svoje zemlje.

Hrvatska-najsigurnija-zemlja-1
Hrvatska, oaza sigurnosti koju turisti cijene – Pelješac
Hrvatska-najsigurnija-zemlja-europe-5
Svjetionik Porer

Za one koji traže mjesto gdje mogu uživati ​​u ljepoti Europe bez straha koji često prati urbani život, Hrvatska je svjetionik nade u sve nesigurnijem svijetu.

20 razloga zašto nemojte nikome savjetovati da posjeti Hrvatsku – 20 razloga zašto nemojte nikome savjetovati da posjeti Hrvatsku – Domagoj Sever

Kontakt – Domagoj Sever

0 komentar
23

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više