Tri predivne terase kafića idealne za ispijanje kave

by Domagoj Sever

Domaćima mjesto za opuštanje i ispijanje kave, a turistima često instagramabilna lokacija za pohvaliti se na društvenim mrežama. Kafići koje sam izdvojio svakako su lokacije koje je vrijedno posjetiti ako se nađete u Rovinju, Hvaru ili Dubrovniku.

Mediterraneo bar

Smješten u šarmantnom starom dijelu grada Rovinja, tik uz more, šareni je kafić s predivnim pogledom na otočić svete Katarine. Nije ga jednostavno pronaći zbog labirinta uličica starogradske jezgre, a do terase uz more potrebno je proći kroz stara kamena vrata i nekoliko metara dug ulaz.

Možda najbolja riječ koja ga opisuje je šarenilo, a mi bi dodali i opuštajuća atmosfera koju obožavaju osim turista i domaći kojima je ovo omiljeni kutak za ispijanje kave. Adresa je Ulica sv. Križa 24.

predivne-terase-kafića-4
Mediterraneo bar

Central Park Club

Čarobna ljubičasto-roza bugenvilija zaštitni je znak ovog kafića i restorana koji je udaljen samo nekoliko koraka od glavnog Hvarskog trga. Dio stolova na samim uličnim stepenicama posebno je fotogeničan i jedna je od najfotografiranijih hvarskih lokacija.

Osim pića u Central Park Clubu možete ujutro uživati u doručku, svježe iscijeđenom soku ili jednostavno najboljoj hvarskoj kavi posluženoj uz svježe pečeni kroasan. Tokom dana turisti navrate prizalogajiti lokalnu hranu, a uvečer dolaze opustiti se uz svevremenske hitove kao što su Frank Sinatra, Dean Martin, Aretha Franklin, Renato Carsone…

predivne-terase-kafića-2
Central Park Club
predivne-terase-kafića-1
Central Park Club

Buža bar

Savršena lokacija na samim stijenama izvan gradskih zidina s predivnim pogledom na otočić Lokrum i more nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Kafić i istoimena plaža dobili su ime po svom ulazu – maloj rupi (buža) na bočnoj strani gradskih zidina i do njih se dolazi živopisnim, uskim uličicama iza katedrale. More je duboko i čisto te nije najpogodnije za kupanje male djece i starijih osoba. Imajte na umu da zbog čestih velikih gužvi treba pričekati na mjesto u ovom dubrovačkom dragulju.

predivne-terase-kafića
Buža bar Dubrovnik – “Tri predivne terase kafića idealne za ispijanje kave”

Kontakt – Domagoj Sever – “Tri predivne terase kafića idealne za ispijanje kave”

0 komentar
11

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više