Ryanair: kako najjeftinije uzeti dodatnu prtljagu

by Domagoj Sever
kevin-hackert-unsplash

Jedan od razloga zbog čega Ryanair nudi povoljne karte jest taj što je u cijenu od prtljage uračunat samo ruksak veličine 40 cm x 25 cm x 20 cm. Imajte na umu da je to mali ruksak, laptop torba ili torbica.

Četiri frenda uskoro idemo na put u Maroko, a Ryanairove linije i karte bile su nam najpovoljnije. Prije kupnje karata detaljno smo istražili kako najjeftinije checkirati dodatnu prtljagu, jer na put od 13 dana ne možemo samo s ruksakom veličine 40 cm x 25 cm x 20 cm.

1. Odaberete datum leta i aerodrome

https://www.ryanair.com/

2. Potvrdite konkretan let

Pratite cijene karata više dana, nama je u nekoliko dana cijena pala sa 52 na 37 eura

3. Ne uzimajte automatski Regular opciju koja uključuje malu torbu 40 cm x 25 cm x 20 cm, kabinsku torbu od 10 kg i prioritetan boarding za 30.50 eura plus, jer možete jeftinije rezervirati na drugi način. Ne uzimajte Plus opciju koja uključuje 20 kg torbu plus za 45.99 eura plus, jer možete jeftinije rezervirati na drugi način. Cijene za Regular, Plus i Flexy Plus variraju od leta do leta. Kliknite Value opciju koja uključuje samo ruksak veličine 40 cm x 25 cm x 20 cm.

Ne uzimajte automatski Regular, Plus i Flexi Plus opciju

4. Select seats later, jer se odabir sjedala naplaćuje, npr. extra legroom 14 eura.

Potpuno nepotreban trošak je odabir sjedala

5. Sada odaberite torbu prema vašoj potrebi. Imajte na umu da cijene variraju od leta do leta i da su ove cijene za konkretan let za Marrakesh. Check-in Bag 55 x 40 x 20 cm, 10kg smo dodali za 17 eura (umjesto 30.50 eura), a 119 x 119 x 81 cm, 20kg Check-in Bag za 37.99 eura (umjesto 45.99 eura). Mogli smo odabrati i opciju 40 x 20 x 25 cm mala torba i 55 x 40 x 20 cm torba od 10 kg za 22.50 eura (umjesto 30,50 eura).

https://www.ryanair.com/
U konkretnom slučaju Check-in Bag dodao sam za 17 eura (umjesto 30.50 eura)

6. Unesite podatke za kupnju karticom ili paypalom

Imajte na umu da je Ryanair poznat po strogom provođenju svojih ograničenja za prtljagu. Preporučujemo vam poštivanje njihovih pravila o veličini i težini prtljage, kako ne biste morali plaćati dodatne naknade u zračnoj luci.

Ryanair je u jednom slučaju fleksibilniji od većine drugih aviokompanija, a to je zajedničko korištenje zakupljene prtljage (baggage pooling). Svi koji se nalaze na jednoj rezervaciji mogu ukupno zakupljenu težinu prtljage raspodijeliti kako god žele i samo je bitno da ukupna težina sve prtljage ne prelazi zakupljenu težinu. Npr. ako vas putuje troje s jedne rezervacije i imate zakupljene 3 prtljage po 20 kilograma, jedan od vas može predati kofer od 30 kg, jedan od 10 kg i jedan od 20 kg. U tom slučaju nećete morati plaćati nikakvu dodatnu naknadu, jer jedan kofer ima 30 kg. Jedino ograničenje je propisana veličina kofera i niti jedan pojedinačni komad prtljage ne smije biti teži od 32 kilograma 

Na kraju obratite pozornost i na “check-in” koji obavezno obavite online, jer check in u zračnoj luci se plaća dodatnih 55 eura.

Kontakt: Domagoj Sever

Naslovna fotografija: Kevin Hackert/Unsplash

0 komentar
30

Povezani članci

Ostavite komentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Ova web stranica koristi kolačiće za unaprijeđenje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s ovim, ali možete se odustati ako želite. Prihvati Saznaj više